Dags igen

Idag åkte vi till instruktör och gick igenom lite övningar.
Det var ju ett bra tag sedan jag red för instruktör i dressyr och jag har glömt så många saker, jag är nog en ganska jobbig elev som ställer en massa frågor men jag vill ju göra rätt och förstå syftet för att lättare kunna göra samma sak hemma.
Jag fick en helt annan känsla i ridningen idag och även om galoppen är långt ifrån bra så kändes det som att vi har kommit en liten bit på vägen.
Vi gjorde även skänkelvikning längs långsidorna, en rolig övning som jag kommer träna på mycket hemma.

En annan stor bonus var att jag hade besök på läktaren av fina J och hennes lilla pojke, så söt han var och så snäll!

Nu blir det till att kämpa på hemma ett tag innan det är dags igen.

Nytt schabrak

 
 
Måste bara berätta om mitt nya schabrak, jag har under en tid fluktat efter ett svart dressyrschabrak och jag fullkomligt älskar Eskadron platinum men jag hittar inte detta i svart eller dressyr. I onsdags satt jag och kollade på instagram och hittade ett liknande svart schabrak från Equestrian Stockholm, jag började följa dom på instagram i hopp om eventuell kampanj i framtiden. Ni kan ju då föreställa er min lycka när dom på torsdag lägger upp att dom har 20% på hela sortimentet! Jag beställde direkt (kl 10,00) och i fredags kunde jag hämta ut paketet från Ica! En fantastisk snabb leverans och schabraket uppfyllde alla mina förväntningar! Så stolt!

Träna

Igår var det dags för träning igen, hur gick det?
Jag vet inte riktigt själv om jag ska vara ärlig. Galoppen fungerar inte alls, jag har bestämt mig för att backa några steg i ridningen hemma och försöka befästa mer sug framåt och sidvärtesförflyttningar. Förhoppningen är att få lite mer aktivitet i bakbenen och få honom mer balanserad. Jag måste träna på dito och få till min balans och vara mer konsekvent i min ridning och hjälper.
 
Just nu känns det som att jag har satt för stora krav på oss och att jag har tappat kontrollen lite. Jag pratade en lång stund med min fina vän som jag brukar bolla hästtankar med och vi lade upp en plan för hur jag kan göra.
 
 
Idag blev det en lite runda i naturen, back to basic! Vi red på en fin väg och rätt som det var så låg det en orm (snok) och solade på en sten, jag är fruktansvärt ormrädd, när jag väl kom hem så susade det i öronen av rädsla och lycka över att ha överlevt detta möte!