Tandkoll och serpentiner

Jag tror att jag har kommit på en bra övning för oss! Eftersom han har lättare att fatta rätt galopp när jag rider på ett rakt spår har jag nu testat att rida serpentiner på stora ytor, jag tar galoppen precis innan bågen börjar och rider genom bågen sen saktar jag av travar ihop honom och tar nästa. Detta gör jag på långa åkrar där jag kan rulla i många bågar. Det känns bra att kunna träna såhär, bara jag och Nitro, han har också ett bättre sug fram på åken så det blir inte så mycket onödigt skänklande.
Efter morgonens ridtur kom veterinären och fixade lite med Nitros tänder, han skadade en tand som unghäst så nu har han slitit framtänderna lite snett. Passade även på att vaccinera honom.

Igår fick jag ett kvitto på att licensen var löst på honom så nu är starten nära!

Äntligen händer det något

Nu är semestern över och jag tänkte vara lite mer aktiv med allt igen.
Nitro har fått slippa paddocken ett tag nu och vi har endast ridit på de närliggande åkrarna, vi har galopperat både länge och mycket, sakta och fort, böjda och rakställda. Det är väl fel att säga att man blir förvånad när man kämpar för något men det var precis vad jag blev igår när vi var på första träningen efter semestern. Han lyssnade så fantastiskt fint i galoppen, vilken känsla det var att kunna sitta och ha honom under mig i balans och kunna styra både fart och riktning med sätet! Nu är licensen beställd och vi har valt ut några tävlingar som vi ska åka till. Bara att åka ut och få lite rutin på allt.

Lilla Charisma rids lite nu med min lilla dotter på ryggen och det går jättebra, jag är så glad över att ha denna fina lilla i stallet, än så länge är hon den perfekta barnponnyn trots sin låga ålder!