Träning

Ikväll var det äntligen dags för ett nytt dressyrpass, vilken rolig träning! Jag fick verkligen med mig yttersidan på ett bra sätt och han lyssnade fint.
Vi fick öva mycket svängar sen halt sen igång igen så nyttigt!
Jag tycker att han har lossnat lite i framåttänket och nu har han mer sug i stegen. Nu gäller det bara att jag har tungan rätt i mun och förvalta det på rätt sätt. Vi tog även lite galopparbete i slutet och det gick ok men han var trött (och jag också).

Nu längtar jag redan efter nästa tillfälle jag får att öva!

Pay and Ride

Igår bar det av till en ny pay and ride, Nitro kändes väldigt seg och fundersam på framridningen så all fokus låg på att väcka honom, väl inne på banan så gjorde han en helomvändning och blev väldigt pigg... Jag var inte riktigt förberedd på detta och hela ritten kändes kaosartad. Vi tog även fel galopp vid en fattning. Efter ritten fick vi bra feedback av domaren som jag verkligen ska ta med mig till kommande starter.
Vi fick ihop 62,5% vilket är lite mer än vår tidigare start.
Sammanfattningsvis så får jag nog konstatera att vi är på rätt väg när vi ändå får ihop denna procenten trots att det kändes så dåligt. Det var också positivt att jag åkte iväg helt själv, lastade ut själv och sadlade och red iväg, dock var han inte så sugen på att åka hem som tur var så kom en vän och hjälpte mig.

Jag längtar redan till våren när vi ska ut på flera tävlingar och få lite mer rutin och förhoppningsvis lite bättre resultat.

VAB

Det är sällan min dotter är sjuk (tack och lov) men nu var det dags, förkylning och öroninflammation, hon har fått vara hemma från förskolan hela veckan för att kurera sig.
Imorgon är det dock slut på sjukstugan och det blir en stund på förskolan igen.
Min sambo har tillbringat veckan i Stockholm så jag har varit hemma, min kära pappa kom förbi igår och passade Love en stund så jag kunde rida lite innan det var dags för passning igen.
På lördags ska vi starta årets sista Pay and Ride, en LC:2 blir det, vi har inte fått till det riktigt när vi har ridit sista tiden, mycket känns bra men sedan har det gått så många dagar innan vi har fått möjligheten att rida ordentligt igen så det känns som att vi står kvar på samma ruta hela tiden. Jag antar att det blir så när man jobbar heltid, renoverar och har en 4-årig dotter, allt har sin tid.
På onsdag är det iaf dags för dressyrträning igen, försöker få till så många träningar som möjligt nu innan det blir vinterväglag.

En rolig sak är iaf att jag och Nitro är nominerade till årets nykomling på haflingersport, nu håller vi tummarna!