Lite Pirrigt.....

....Är det allt!
På lördag är det dags för vår debut på "tävlingsbanorna" i dressyr, en pay and ride blir startskottet på vad jag hoppas ett härligt kapitel i min och Nitros resa tillsammans.
Veckans ridning har gått bra även om jag tycker att han känns lite stum men jag tycker att han kommer mer och mer nu allt efter att jag hittar de rätta knapparna. Efter att han blev behandlad av kotknackaren så har han känts annorlunda att rida, mer sug i steget och lite vingligare. Vingligheten är nog tvärt om vad det känns egentligen då han lyssnar bättre på hjälperna och jag inte är tillräckligt känslig/snabb utan rider som jag gjorde innan.
Galoppfattningarna är hur mycket bättre som helst, allt hör liksom ihop :)

Sammanfattningsvis så kämpar vi på och det känns fantastiskt bra och som att vi verkligen är på rätt väg, även om vi har en lång väg kvar att gå men det är ju resan som är målet!

Lite gymnastik

Idag bar det iväg till C för lite gymnastikhoppning, Nitro älskar att hoppa och det blir ju lite rolig variation i vardagsträningen samtidigt som det tränar oss båda på galopparbetet.
Angående galoppen så funkar det sååå mycket bättre nu än vad det gjorde innan, det känns som att vi är något på spåren.

Jag är så taggad i ridningen nu, vill bara träna på och bli bättre, Nitro känns även han så positiv.

I övrigt så rullar allt på här hemma med tillbygge och höstfix.

Dressyträning igen

Igår var det dags för den första träningen sedan kotknackaren var ute. I det stora hela är jag nöjd, det blev lite strul med galoppfattningarna i slutet men jag skyller lite på att både jag och Nitro var trötta.
Dock har jag tappat känslan, han känns lite stum och jag känner mig lite handlingsförlamad.
Jag tänker rulla på hemma och träna kortare pass och ofta för att se om vi hittar tillbaka igen. Jag försöker även åka runt och kolla på andra som rider för att få lite motivation och tips.